30 mai 2017

Cât de sănătoasă este carnea de miel?

Post by LaCucina

În România nu există un cult gastronomic al preparatelor din oaie, așa cum există în bucătăria libaneză, grecească sau turcească, însă sunt câteva momente în an când ne interesează să mâncăm o carne de calitate de miel, spre exemplu.

Ei bine, este important să știm și câteva informații referitoare la proprietățile nutritive ale cărnii de oaie, întrucât nu este indicată în diete hipolipidice, însă poate fi în cele de diabet.

  • Energie / 100 g – 170 kcal;
  • Este bogată în seleniu, proteine, fier, zinc şi vitamine B; Acestea din urmă sunt binevenite în organism prevenind demența sau alte boli cognitive ce apar o dată cu vârsta.
  • Este indicată în caz de anemie, pentru cei care urmează un regim bogat în proteine şi pentru stimularea apetitului;
  • Se recomandă să se consume la grătar, friptă la proţap sau în pastramă;

Conţinutul de grăsimi
Cotlete de miel la grătar

  • Fără grăsime: 12,3 g / 100 g;
  • Cu grăsime: 29 g / 100 g;

Pulpă înăbușită

  • Fără grăsime: 6,6 g/100 g;
  • Cu grăsime: 16 g/100 g;

Ce parte a cărnii este cea mai indicată?

Pulpa este partea cu cele mai puține grăsimi, dar poate fi tare. Putem frige pe grătar carnea de miel astfel încât grăsimea topită să se poată scurge din ea.