Bucatarie chinezeasca

Rata Pekin

Posted on martie 22, 2013

Denumita si rata Beijing, este unul dintre felurile principale rafinate, traditionale si nelipsite din meniul Anului Nou Chinezesc, care se sarbatoreste in februarie. ...

Taitei de orez picanti

Posted on

Taiteii ca si orezul sunt nelipsiti din meniurile restaurantelor chinezesti. Pot fi gatiti simpli sau cu carne de oaie sau pui, cu legume sau cu jumari de ou. ...

Salata de alge

Posted on

O delicatesa a gastronomiei asiatice, salata de alge poate fi asezonata si cu sos oyster, pentru a-i fi sport gustul marin. Cum preparam:

Moon Cake

Posted on

Unul dintre deserturile chinezesti traditionale. Preparata indeosebi cu ocazia festivalului de toamna, Zhongqiu Festival, prajitura lunii se daruieste prietenilor sau familiei,...

Dim Sum

Posted on

Traducerea lui dim sum ar fi din inima. Echivalent cu europeanul ῎iesit la cafea῎, dim-sum este una dintre gustarile care au cucerit continente intregi. La pranz, in carciu...

Orez cu bacon

Posted on

Orezul, asa cum bine se stie, este vedeta bucatariei chinezesti. Exista pentru 50 de sortimente de orez, toate folosite atat ca garnitura cat si ca fel principal propriu-zis. <...