Bucatarie greceasca

Baclava

Posted on decembrie 20, 2015

1. Desfacem foile de placinta si le ungem cu unt topit amestecat cu 3-4 linguri de miere calda. Alegem o tava de placinta potrivita ca dimensiuni, o ungem cu ulei si asezam pe ran...

Spanakopita

Posted on

1. Curatam spanacul si il fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si il pasam. 2. Prajim ceapa tocata marunt in putin ulei, adaugam spanacul, amestecam bine si fierbem pe foc mic 5 ...

Souvlaki

Posted on

1. Grecii prepara mielul la protap, indiferent ce urmeaza sa prepare din el, tocmai pentru a obtine un gust special. 2. Alegem bucata de carne pe care o dorim pentru souvlaki, t...

Vinete umplute

Posted on

1. Taiem vinetele pe lung. Scoatem mijlocul. Presaram cu sare atat vinetele, cat si pe miezul scos. Le lasam sa se scurga de apa. 2. Tocam ceapa marunt, pisam usturoiul si adaug...

Tzatziki

Posted on

1. Decojim castravetele si il tocam marunt sau il dam pe razatoarea mare. 2. Pisam usturoiul si il punem in iaurt. Adaugam si castravetele si amestecam. 3. Punem in bol, stro...

Salata greceasca

Posted on

1. Taiem castravetele si ceapa rondele, iar rosiile felii. Branza o taiem cuburi. 2. Punem ingredientele in bol, presaram sare, piper si oregano. Stropim cu ulei de masline si s...

Posts navigation