Bucatarie libaneza

Vinete umplute

Posted on decembrie 9, 2012

CUM PREPARAM:

  • Decojim vinetele si le fierbem 10 minute. Le lasam la scurs.
  • Incingem 4 linguri de ulei si prajim ceapa tocata, usturoiul pi...

Koosa

Posted on decembrie 7, 2012

CUM PREPARAM:

  • Taiem carnea fasii subtiri.
  • Incingem uleiul si prajim carnea, presarata cu sare, piper si scortisoara. Punem orezul, amestec...

Kibee

Posted on

CUM PREPARAM:

  • Tocam ceapa si o calim putin in ulei incins.
  • Scurgem graul de apa. Amestecam cu ceapa calita, cu mirodeniile si cu carnea to...

Pulpa de berbecut

Posted on

CUM PREPARAM:

  • Preparam faina bulgur. Este o faina specific arabeasca, nu foarte fina. O punem in 600ml apa calda, unde o lasam 1 ora. De asemenea, o ...

Tabouleh

Posted on

CUM PREPARAM:

  • Tocam foarte marunt ceapa, menta si patrunjelul.
  • Scurgem de apa cuscusul si il amestecam cu ceapa si verdeturile.

Falafel

Posted on

CUM PREPARAM:

  • Taiem carnea cuburi.
  • Curatam cartofii, ceapa si usturoiul.
  • Dam toate ingredientele prin masina de tocat. Punem s...

Hummus

Posted on

CUM PREPARAM:

  • Punem toate ingredientele in blender.
  • Adaugam sarea si piperul, dupa gust si stropim cu 2-3 linguri de ulei de masline. Mixa...

Baclava

Posted on noiembrie 7, 2012

CUM PREPARAM:

  • Macinam nuca, fisticul si amestecam cu miere calduta.
  • Fierbem apa cu zaharul si sucul de lamaie.
  • Impartim foile ...