27 ianuarie 2016

Cum se bea vinul?

Post by La Cucina

Plecand de la ce spuneau romanii prin sintagma „in vino veritas“, vinul exercita inainte de orice o magie. Pana la adevar, vinul aduce cu el bucurie, stare, rafinament, dar si neliniste, saturatie, violenta, refuz. In functie de cantitatea in care e consumat. Nu vom face aici nici apologia abstinentei si nici morala religioasa a zilelor de post, ci ne vom rezuma la asortamentul vinurilor si la modul in care servesti vinul cu stil. Cand e vorba de vinuri, e intocmai ca la trabucuri. Cu cat dai mana mai des cu ele, cu atat ajungi sa le cunosti mai putin. Te obisnuiesti cu ele si nu mai vezi vinul ca pe o sarbatoare. De altminteri, cand nu-l simti ca fiind festiv, pierzi din vedere detalii ce dau savoare degustarii tale: paharele in care este servit si accesoriile aferente: termometrul, tirbusonul, dopul provizoriu si cosul in care se tolaneste obosit cand este adus la masa.