Biscuiti Sah-mat

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

CUM PREPARAM

1. Impartim toate ingredientele in doua parti, mai putin cacaua, pentru a pregati doua compozitii.

2. Amestecam 350 g faina cu jumatate plic praf de copt. Facem o adancitura in mijlocul acestui amestec, unde punem: 2 oua, 150 g unt moale, 150 g zahar, 2 linguri de smantana, 1 plic zahar vanilat si 50 g cacao. Framantam foarte bine. Repetam operatia cu ingredientele ramase.

3. Intindem foi de 1 cm grosime. Pentru a verifica grosimea foilor putem folosi bete din lemn cu inaltimea de 1 cm, cu care sa incadram aluatul. Astfel, aluatul nu va depasi inaltimea betelor si va avea dimensiunea dorita.

4. Taiem cu un cutit fasii de 1 cm latime si 20 cm lungime. Ne putem ajuta in taierea fasiilor de betele din lemn sau chiar de o rigla.

5. Vom forma un dreptunghi, alternand 9 fasii, in asa fel incat sa obtinem o mini tabla de sah. Urmarim alternarea culorilor pana obtinem modelul dorit. Aici putem fi cat de creativi ne dorim.

6. Lipim fasiile intre ele prin presare usoara si le impachetam in folie de plastic. Daca dorim, putem pastra o foaie subtire din unul din cele doua aluaturi preparate initial, cu care mai apoi vom infasura dreptunghiul de fursecuri.

7. Le lasam la rece 30 de minute. Desfacem folia si taiem felii de 1 cm grosime. Asezam „tablitele de sah“ pe o tava in care am pus hartie de copt. Coacem 35 de minute la foc moderat.

8. Le servim dupa ce s-au racit fie ca desert, fie la micul dejun.

Ingredients

* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...