Caracatita la gratar

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

1. Curatam si spalam bine caracatita. O calim intr-o cratita, la foc mic, fara apa, intrucat lasa ea suficient de multa apa. Dupa cateva minute, isi va schimba culoarea, devenind rosiatica. Abia acum adaugam 1 pahar cu apa, vinul alb si foile de dafin.

2. In functie de marimea caracatitei, o lasam sa fiarba intre 45 si 60 de minute, pana cand o putem intepa usor cu o furculita.

3. Dupa aceea o lasam sa se raceasca putin si apoi o spalam cu grija pentru a-i indeparta pielita rosiatica. O taiem in bucati potrivite pentru fript si le punem la marinat intr-un castron, in ulei de masline, otet balsamic, oregano, sare, piper si lamaie. Lasam caracatita la marinat cam 20 de minute, tocmai bine pana cand se incinge gratarul.

4. Gratarul trebuie sa fie bine incins. Lasam bucatile de caracatita doar 3-5 minute la fript, cat sa prinda un pic de culoare.

Ingredients

1 caracatita
1 pahar apa
1 pahar vin alb
3 linguri ulei masline
2 linguri otet balsamic
3-4 frunze de dafin
1 lamaie
oregano
sare
piper
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...