Crumble de mere verzi si de smochine

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

CUM PREPARAM

1. Spalam merele.

2. Dam pe razatoarea mare patru mere, cu coaja cu tot.

3. Incingem o tigaie pe foc iute. Bine ar fi ca tigaia sa nu aiba maner de lemn ca sa poata fi ulterior introdusa in cuptor. Presaram zaharul brun, scortisoara si vanilia. De indata ce incepe sa se caramelizeze, adaugam merele rase.

4. Le lasam sa se rumeneasca pe foc in sosul lasat de zahar.

5. Taiem cubulete celalalt mar ramas. Adaugam si cubuletele de mar tot pe foc. De asemenea, si stafidele.

6. Spalam smochinele si le taiem feliute subtiri.

7. Adaugam feliutele a trei dintre ele in amestecul de pe foc. Mai dam un clocot si apoi dam la o parte.

8. Separat, preparam aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingredientele intre ele, astfel incat untul sa fie aproape inmuiat ca sa poata coagula cat mai bine amestecul de faina. Compozitia pentru crumble va fi faramicioasa.

9. Daca tigaia are maner de lemn, atunci acum este momentul sa transferam baza de mere intr-un vas termorezistent. Fie o forma cu peretii detasabili, fie chiar un vas de iena potrivit ca dimensiuni sau mai multe boluri ceramice mai mici. Punem primul strat – baza de mere, apoi deasupra intindem cu o lingura crumble-ul din fulgi de ovaz si faina.

10. Din ultima smochina ramasa si taiata deja feliute, infingem in crumble feliute de smochina din loc in loc in asa fel incat sa se poata vedea lesne din ce e preparat crumble.

11. Dam formele la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste crumble-ul.

12. Servim cu inghetata, sos de caramel si feliute de mar alaturi.

Ingredients

BAZA
5 mere verzi
4 smochine
100 g stafide
scortisoara
vanilie
6 linguri zahar brun
CRUMBLE
300 g faina
300 g zahar brun
200 g unt de cocos
150 g fulgi de ovaz
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...