Friptura de vita cu salsa si mamaliga

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

Antricotul de vita dezosat si taiat fasii groase de 1cm, garnisit cu mamaliga si cu sos salsa va fi o solutie inedita pentru o masa cu prietenii.

Cum preparam:

  • Se pune carnea la marinat timp de 12h intr-un bait, preparat din zeama de lamaie, ceapa si usturoi tocat, cimbru, sare si piper. Se acopera cu folie de plastic si se pune in frigider.
  • Gratarul se incinge foarte bine. Se frige carnea pe gratar in functie de cat de bine patrunsa se doreste sa fie; de obicei se alege varianta mediu – in acest caz anticotul se frige timp de 10 minute pe fiecare parte. Pentru varianta in sange, se va frige 5 minute pe fiecare parte, iar pentru varianta bine patrunsa carnea se frige 15 -20 minute. Dupa ce s-a fript, se taie fasii subtiri.
  • Friptura se serveste fierbinte, cu mamaliga alaturi si cu sos salsa preparat astfel: ceapa, ardeii fara seminte, rosiile decojite se taie foarte marunt, se amesteca cu zeama de lamaie, sare, coriandrul si uleiul de masline. Se lasa la marinat, cel putin o ora inainte de servire sau se pregateste cu o zi inainte.

Ingredients

* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...