Legume cu bulgur și creveți

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

  • Punem grâul bulgur într-o strecurătoare. La fel și quinoa. Îl fierbem pe baie de abur până se umflă. Stropim cu puțin ulei de măsline, amestecăm ușor și lăsăm în strecurătoare  până preparăm legumele.
  • Punem la fiert 1l de apă cu sare. Când clocotește punem tecuțele și morcovii. Le fierbem 15 minute. Le scoatem din apă, iar morcovii îi tăiem rondele.
  • Încingem 3 linguri de ulei de măsline într-o tigăie. Prăjim ardeiul tăiat cubulețe și adăugăm legumele fierte, usturoiul pisat și semințele  de dovleac.  Punem sare și piper după gust.
  • Separat pregătim creveții. Îi decorticăm, dacă nu sunt gata decorticați. Îi călim în ulei încins pe fiecare parte.
  • La final stropim cu suc de lămâie și presărăm grâul bulgur.
  • Ornăm cu frunze de pătrunjel și cu creveți.

Ingredients

300 g tecuțe verzi
50 g miez de semințe de dovleac
100 g bulgur
100 g quinoa
200 g creveți
2 morcovi
1 ardei gras galben
4 căței de usturoi
1 lămâie
pătrunjel verde
ulei de măsline
sare
piper
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...