Medalion de somon cu sparanghel, roșii cherry și morcovi

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

  1. Spălăm peștele cu grijă ca să nu-l rupem și îl punem pe o farfurie cu un șervet de bucătărie pentru a absorbi toată apa, apoi îl condimentăm cu sare și piper.
  2. Curățăm usturoiul, iar într-o tigaie punem uleiul la încins. După ce s-a încins uleiul, călim usturoiul până când capătă o nuanță de auriu, apoi adăugăm somonul și micșorăm focul. Lăsăm să se rumenească pe ambele părți.
  3. După ce s-a prăjit peștele, spălăm morcovii, roșiile cherry și sparanghelul și îi curățăm. Din sparanghel rupem aproximativ 5-10 cm din capătul lemnos.
  4. Într-o tigaie, încingem untul, adăugăm sparanghelul și morcovii și îi călim 5 minute până când sparanghelul capătă culoarea verde crud. Îi scoatem și adăugăm în locul lor roșiile cherry pe care le rumenim încă 5 minute.
  5. Stoarcem lămâia și portocala, punem într-o farfurie somonul pe patul de legume și garnisim cu sosul de citrice.

Ingredients

400 g somon file sau medalion
200 g sparanghel proaspăt
200 g morcovi tineri
200 g roșii cherry
50 g unt
2 căței de usturoi
1 lămâie
1 portocală
o lingură de ulei de măsline
sare
piper
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...