New York Cheese Cake

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

O poveste eternă care merită istorisită ori de câte ori avem ocazia.

Cu o proveniență controversată datând încă din vremea jocurilor olimpice, Cheese cake-ul este unul dintre deserturile-vedetă din zilele noastre, în nebănuit de multe variante și asortimente.

Crema de brânză a fost adăugată după secole de americani şi de atunci a devenit un ingredient de bază în cheesecake-ul făcut în Statele Unite. În 1872, un producător de lactate din New York încerca să reproducă brânza franceză Neufchatel. În schimb, el a descoperit accidental un proces care a dus la crearea cremei de brânză. Trei ani mai târziu, crema de brânză a fost ambalată în folie şi distribuită în magazinele locale sub marca Philadelphia Cream Cheese.

BLATUL:

  • Sfărâmăm bine biscuiţii şi îi amestecăm cu unt topit şi cu zahăr tos. Condimentăm cu scorțișoară
  • Pregătim forma de prăjitură. Ungem cu unt o formă rotundă şi nivelăm amestecul de biscuiţi.

CREMA:

  • Cu ajutorul unui mixer, amestecăm bine crema de brânză cu zahărul farin.
  • Batem smântâna până când obținem o frișcă. O adăugăm peste brânza omogenizată cu zahăr.
  • Turnăm crema peste blatul de biscuiţi.
  • Lăsăm prăjitura peste noapte.
  • Când s-a răcit, o lăsăm la frigider peste noapte sau minim 5 ore.
  • Servim cu dulceaţă de fructe de pădure

Ingredients

BLATUL:
300 g biscuiţi cu cacao
125 g unt topit
100 g zahăr tos
Scorțișoară
CREMA:
1kg cremă de brânză Philadelphia (full fat)
200 g zahăr farin
200 g smântână pentru frișcă
PENTRU ORNAT:
100g dulceață de fructe de pădure
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...