Pastrama de oaie

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

Etimologic termenul provine din limba turca, insa reprezinta unul dintre clasicele preparate din bucataria romaneasca. Se pregateste din carne de oaie sau de capra, sarata, condimentata si uscata la fum, servita apoi fripta la gratar dar si din carne de porc, vita, vanat (caprioara, cerb) si din piept de gasca. Aceste variante se consuma reci si feliate.

CUM PREPARAM

  • Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul, o dezosam si o portionam.
  • Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas. Amestecam condimentele pana cand obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea. Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne.
  • Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.
  • Frigem pastrama pe gratar, in tigaie sau la cuptor la tava!

Ingredients

2 felii pulpa de miel sau oaie frageda
1 capatana de usturoi
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita cimbru
2 linguri vin alb
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...