Pissaladiere sau tarta cu sardine și ceapă caramelizată

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

  • Tăiem untul cubulețe și îl amestecăm cu mixerul. Adăugăm gălbenușurile și făina.
  • Aluatul va fi fărâmicios. Îl presăm ca pe o minge și îl dăm la frigider minim o oră.
  • După o oră, îl scoatem din frigider și îl întindem cu ajutorul sucitorului pe planșeta pe care am presărat puțină făină în prealabil.
  • Ungem o tavă cu unt. Apoi întindem aluatul în tavă.
  • Încingem cuptorul la 180 de grade.
  • Introducem aluatul în cuptor. Îl coacem timp de 10-15 minute.
  • Între timp încingem ulei de măsline într-o cratiță. Curățăm ceapa de coajă și o tăiem julienne. O călim în uleiul încins. Când începe să devină translucidă, adăugăm zahărul brun și o caramelizăm. Stingem apoi totul cu vin roșu.
  • Scurgem uleiul de la sardele sau apa dacă am optat pentru sardele în suc propriu.
  • Scoatem tava din cuptor. Punem ceapa peste aluat. Presărăm capere și aranjăm sardelele.

Ingredients

ALUAT:
300 g faină tip 000
150 g unt gras, min 82%, bine răcit
2 gălbenușuri
3-4 linguri de apă rece
sare
COMPOZIŢIE:
300 g sardele din conservă
100 ml vin roșu
100 ml ulei de măsline
50 g capere
100 g zahăr brun
6 cepe roșii
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...