Platou oceanic

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

Noi vă propunem un platou cu fructe de mare exotice pe care le puteți procura de la Metro sau de la altă pescărie respectabilă cum sunt câteva în București. (ex: Piața Domenii, Piața Dorobanți sau Floreasca).

Însă puteți înlocui aceste ingrediente cu altele mediteraneene J – in loc de scoici putem folosi midii, în loc de languste sau homari putem folosi raci, calamari și caracatițe.

Creveții nu cred să pună probleme, indiferent de exotismul platoului.

Cum preparăm:

  1. Propunem această rețetă pentru că se pretează foarte bine serilor caniculare, nefiind deloc prea sățioasă și în plus este extrem de atractivă ca design.
  2. Spălam bine toate fructele de mare și le lăsăm la scurs.
  3. Punem o tigaie mare la încins în care turnăm uleiul de măsline. Când e bine încins uleiul, punem fructele de mare –creveții și scoicile. Lăsăm ultimele scoicile Saint Jacques pe care le vom căli separat. De asemenea și homarul și langustina. După 5 minute, întoarcem cu o lingură creveții și turnăm vinul. Presărăm și sare și piper și mai lăsăm puțin până se deschid toate scoicile. Le îndepărtăm pe cele care nu s-au deschis. Scoatem pe un platou creveții și scoicile și continuăm cu cuhomarul, langustina și apoi scoicile Saint Jacques. Pe măsură ce le călim și pe acestea, dacă s-a evaporat tot lichidul din tigaie, putem turna din nou ulei și vin alb, respectând timpii de încingere
  4. La final preparăm sosul. Îndepărtăm tigaia de pe foc.
  5. În uleiul și vinul rămas în tigaie, adăugăm smântâna și usturoiul zdrobit. Amestecăm câteva secunde până se întrepătrund aromele. Putem condimenta și cu ardei iute dacă dorim sau cu piper cayenne. Turnăm sosul peste fructele de mare, presărăm pătrunjel sau tarhon proaspăt tocat.

Ingredients

300 g scoici
200 g scoici Saint Jacques (2 sunt suficiente mai ales dacă sunt din acelea mari).
300 g creveți King Prawn (22-33 cm)
1 homar
1 langustină
Pentru sos avem nevoie de:
200 ml vin alb (Chardonnay propunem ) 
100 ml smântână dulce lichidă, peste 25% grăsime
100 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
pătrunjel proaspăt sau tarhon
sare, piper
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...