Description
Un „il primo piatto” care provine din regiunea Brescia.
- Presărăm făina pe o farfurie întinsă și adăugăm foarte puțină sare peste ea.
- Spălăm carnea de vițel, o feliem și batem feliile cu ajutorul unui bătătăr de șnițele. Le dăm prin făină.
- Înfășurăm fiecare felie de carne, împreună cu o frunză de salvie, într-o felie de prosciutto. Pentru mai multă siguranță în timpul coacerii, prindem rulourile cu scobitori sau chiar cu ață de bucătărie.
- Încingem uleiul și untul într-o tigaie suficient de mare, la foc mic. Când untul s-a topit complet, încorporându-se în ulei, înăbușim rulourile de carne și le rumenim pe fiecare parte.
- După 10 minute, când și-au modificat culoarea, turnăm vinul, dăm focul mai mare și acoperim cu un capac pentru încă câteva minute. Lăsăm apoi tigaia descoperită să scadă sosul. Servim rulourile saltimbocca calde, turnând deasupra sosul rămas alaturi de un vin bun.
0 comment
LEAVE A REPLY HERE
Your email address will not be published.