Tartă cu brânză de capră, ricotta și roșii

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

  • Tăiem untul cubulețe și îl mixăm. Adăugăm gălbenușurile și făina.
  • Aluatul va fi fărâmicios. Îl presăm ca pe o minge și îl dăm la frigider minim o oră.
  • După o oră, îl scoatem din frigider și îl întindem cu ajutorul sucitorului pe planșeta pe care am presărat puțină făină în prealabil.
  • Ungem o formă cu unt. Apoi îl așezăm în tavă. Noi am optat pentru o formă tipică de tartă, cu 26 cm diametru, nu din cea cu marginile vălurite, ci din aceea cu fundul detașabil.
  • Preparăm compoziția: amestecăm ingredientele lactate, adăugăm ouăle și apoi condimentăm cu sare și piper.
  • Spălăm roșiile cherry.
  • Turnăm compoziția de brânză și ou peste aluat. Punem roșiile una câte una în compoziție, așezându-le pe rânduri distincte ca și culoare. Putem opta pentru varianta – un rând roșu, un rând galben sau dimpotrivă combinând culorile, după preferință
  • Presărăm deasupra rozmarin.
  • Introducem forma în cuptorul preîncins la 180 de grade. După 10 minute, scădem temperatura la 160 grade și mai lăsăm forma încă 20 de minute sau până când se rumenește.
  • servim cu salată alături.

Ingredients

ALUAT:
300 g faină tip 000
150 g unt gras, min 82%, bine răcit
2 gălbenușuri
3-4 linguri de apă rece
sare
COMPOZIŢIE:
300 g ricotta
100 g roșii cherry de culoare galbenă
150 g roșii cherry de culoare roșie
150 g telemea de capră rasă
2 ouă
Rozmarin verde
* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...