Tort de inghetata

BOOKMARK

PRINT

SHARE

DELICIOUS

Description

1. Din smantana batem frisca cu mixerul. Smantana trebuie sa fie foarte proaspata si sa fie tinuta la frigider ca sa se obtină rapid frisca. Cantitatea de frisca o impartim in trei.

2. Spargem ouale si despartim galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma. In timpul mixarii, adaugam 1 lingura esenta de rom si 2 linguri de zahar. Impartim si spuma in doua castroane.

3. Frecam galbenusurile cu 150 g zahar pana cand obtinem o compozitie albicioasa, spumoasa. Impartim compozitia in doua castroane. In total avem 7 castroane cu ingrediente: 3 cu frisca, 2 cu spuma de albusuri, 2 cu crema de galbenusuri.

Blatul de biscuiti

4. Zdrobim biscuitii intr-o punga de plastic cu ajutorul unui sucitor. Amestecam biscuitii zdrobiti cu caisele taiate cubulete si cu spuma de albus dintr-un castron. Alegem un vas cu fund detasabil, cu diametrul de 25 cm si asezam blatul de biscuiti. Nivelam compozitia si dam la congelator pentru 30 de minute.

SFAT: Asa cum putem vedea si in fotografie, putem inlocui blatul de biscuiti cu blat simplu de pandispan cu cacao pe care il putem taia in doua si putem alterna straturile de inghetata cu blat pandispan, insa este mult mai savuros cu un singur blat de biscuiti.

Straturile de inghetata

5. Dupa 30 de minute, scoatem vasul din congelator si adaugam al doilea strat. Din 100 g zahar si 4 linguri de apa rece fierbem un sirop mai gros. Adaugam in sirop esenta de vanilie si continuam fierberea pana cand siropul cade in picaturi rotunde. Siropul se toarna intr-un castron cu crema de galbenusuri. Adaugam stafidele inmuiate in rom si omogenizam bine. Dam la congelator pentru inca 30 de minute.

6. Adaugam apoi al treilea strat de inghetata. In al doilea castron cu spuma de albus adaugam cacaoa si frisca dintr-un castron, precum si ciocolata data pe razatoarea mare. Omogenizam bine si aranjam al treilea strat. Nivelam si dam la congelator pentru inca 30 de minute.

7. Al patrulea strat il obtinem din amestecul ghimbirului cu frisca dintr-un castron si cel doilea castron cu crema de galbenus. Nivelam si dam la congelator pentru 30 de minute.

8. Scoatem vasul din congelator si turnam ultimul strat – frisca ramasa peste care putem presara biscuiti faramitati.

9. Cu ajutorul unui cutit fierbinte detasam marginile, pastrand astfel doar baza ca platou. Lasam tortul la congelator peste noapte.

Ingredients

* Click pe ingredient, ca să bifați că l-ați utilizat...