29 septembrie 2017

Bunătăți pentru cămară și noi deprinderi de viață pentru copiii din organizația SOS Satele Copiilor România

Post by LaCucina

Copiii care cresc în organizația SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, dulceață și murături pentru iarnă. În satul SOS București au fost prezenți și reprezentanții Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor și copiilor în realizarea pregătirilor de toamnă. În total, s-au preparat peste 600 de borcane de dulceață și peste 450 […]

READ MORE

22 iunie 2017

Austria pe gustul verii

Post by LaCucina

Parfumul caiselor prefăcute-n schnaps, sparanghelul lui iunie și peștele proaspăt din apa limpede a lacurilor  alpine, cașul verii și mustul merelor, al perelor și-al strugurilor toamna și încă mai mult decât acestea, toate ne îndeamnă la un adevărat periplu spre a descoperi Austria cu gusturile, parfumurile și minunatele ei culori, altfel decât iarna. Ne-a intrat […]

READ MORE

22 iunie 2017

Pelion, raiul dintre cer și pământ

Post by LaCucina

E bine să fim și munțomani, nu doar admiratori de mare Așa am zis după ce am pășit în această primăvară în Pelion. Am aflat despre colțul de rai așezat între cer și pământ pe un vârf de munte…pe-un mal de mare atât de aproape de linia groasă și nesfârșită a unui orizont neîntrerupt. Pelion […]

READ MORE

22 iunie 2017

Ghidul – Totul despre carnea de porc

Post by LaCucina

Carnea de porc rămâne de ani de zile o alternativă destul de apreciată la carnea de vită, existând numeroase controverse privind beneficiile nutritive dar și efectele secundare demonstrate asupra colesterolului, acidului uric etc DESPRE CALITĂȚI vs DEZAVANTAJE Conținutul de grăsimi constituie punctul central al controversei. El depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); […]

READ MORE

22 iunie 2017

Apa minerală naturală carbogazoasă este benefică sănătăţii

Post by LaCucina

Există într-adevăr foarte multe vechi teorii care spun „Nu beau apă minerală naturală carbogazoasă pentru că mă îngrașă“ sau „Nu beau apă minerală naturală carbogazoasă pentru că mă balonează ori contribuie negativ la litiaza renală“. Toate aceste mituri trebuie demontate pentru că reprezintă niște exagerări. Noile studii clinice relevă contrariul acestor afirmaţii. Spre exemplu, teoria […]

READ MORE

20 iunie 2017

Tradiții românești

Post by LaCucina

Pomana Porcului – După încheierea sacrificiului, se prepară pomana porcului din care trebuie să guste toți cei de față. În unele sate din Olt, Argeș și Brașov înainte de tăiere, porcul este stropit cu agheasmă și așezat cu capul înspre răsărit. Pentru prepararea mâncării numite pomana porcului, se ia câte o bucățică din fiecare parte […]

READ MORE

30 mai 2017

Sortimentație – din carne de  oaie, miel și berbec

Post by LaCucina

Puteți descoperi aici câteva dintre cele mai cunoscute specialități ale cărnii de oaie, miel și berbec, precum și câteva informații privind elementele de tranșare sau preparare a ovinelor. De reținut că informațiile se aplică și caprinelor. Miel (4-10 kg) este mielul sacrificat la 4-6 săptămâni, numit în gastronomie și miel de lapte. Miel îngrășat (berbecuț) […]

READ MORE

Posts navigation

= La Cucina =