vita intro categorie retete

Pentru pasionații carnivori, carnea de vită reprezintă un must. Suculentă, aromată, cu o textură densă dar totuși fragedă, carnea de vită constituie un prilej de savoare.

În plus, este un ingredient versatil, întrucât se potrivește de minune oricărui tip de gătit. Foarte importante sunt procedeele  specifice de frăgezire a cărnii de vită.

Este important să cunoaștem bucățile din carnea de vită, preparate  în diverse feluri  conform tendințelelor gastronomice actuale. De asemenea, sunt importante și  denumirile pe care le găsim de obicei în restaurantele cu specific.

Un al doilea aspect pe care trebuie să-l avem în vedere, de la bun început, este faptul că în România rasele autohotone de bovine sunt rase crescute pentru lapte, nu pentru carne.

Mâncărurile gătite, tocănițele, gulașurile, musacalele sau ciorbele vor avea un gust reușit. Fripturile, însă, nu vor putea fi asemuite nicicând cu sortimentele din restaurantele specializate. Acolo se  comercializează vită argentiniană, japoneză Wagyu sau cea scoțiană Angus.

Acestea sunt rasele crescute pentru carne, a căror textură este extrem de fragedă, iar petele mici de grăsime conferă un aspect marmorat.


post-thumb

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă în familia SOS Satele Copiilor România

Copiii care cresc în organizația SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, prăjituri pentru sărbătorile de iarnă. În satul SOS București au fost prezenți și reprezentanții Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor și copiilor în realizarea deserturilor. În total, s-au preparat și decorat peste 170 de fursecuri și 50 de brioșe. Dr. […]

Citiți mai departe

post-thumb

Gustul purității, acum în sticla specială pentru copii, Aqua Carpatica Kids

Brandul de apă minerală naturală AQUA Carpatica lansează pe piață produsul AQUA Carpatica Kids. Noua sticlă are un design special creat pentru copii, cu un dop care curge doar atunci când bei și le permite celor mici să se hidrateze singuri. Beneficiile apei minerale naturale AQUA Carpatica Kids AQUA Carpatica minerală naturală plată este o […]

Citiți mai departe

post-thumb

Bunătăți pentru cămară și noi deprinderi de viață pentru copiii din organizația SOS Satele Copiilor România

Copiii care cresc în organizația SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, dulceață și murături pentru iarnă. În satul SOS București au fost prezenți și reprezentanții Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor și copiilor în realizarea pregătirilor de toamnă. În total, s-au preparat peste 600 de borcane de dulceață și peste 450 […]

Citiți mai departe