vita intro categorie retete

Pentru pasionații carnivori, carnea de vită reprezintă un must. Suculentă, aromată, cu o textură densă dar totuși fragedă, carnea de vită constituie un prilej de savoare.

În plus, este un ingredient versatil, întrucât se potrivește de minune oricărui tip de gătit. Foarte importante sunt procedeele  specifice de frăgezire a cărnii de vită.

Este important să cunoaștem bucățile din carnea de vită, preparate  în diverse feluri  conform tendințelelor gastronomice actuale. De asemenea, sunt importante și  denumirile pe care le găsim de obicei în restaurantele cu specific.

Un al doilea aspect pe care trebuie să-l avem în vedere, de la bun început, este faptul că în România rasele autohotone de bovine sunt rase crescute pentru lapte, nu pentru carne.

Mâncărurile gătite, tocănițele, gulașurile, musacalele sau ciorbele vor avea un gust reușit. Fripturile, însă, nu vor putea fi asemuite nicicând cu sortimentele din restaurantele specializate. Acolo se  comercializează vită argentiniană, japoneză Wagyu sau cea scoțiană Angus.

Acestea sunt rasele crescute pentru carne, a căror textură este extrem de fragedă, iar petele mici de grăsime conferă un aspect marmorat.


post-thumb

Bunătăți pentru cămară și noi deprinderi de viață pentru copiii din organizația SOS Satele Copiilor România

Copiii care cresc în organizația SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, dulceață și murături pentru iarnă. În satul SOS București au fost prezenți și reprezentanții Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor și copiilor în realizarea pregătirilor de toamnă. În total, s-au preparat peste 600 de borcane de dulceață și peste 450 […]

Citiți mai departe

post-thumb

Austria pe gustul verii

Parfumul caiselor prefăcute-n schnaps, sparanghelul lui iunie și peștele proaspăt din apa limpede a lacurilor  alpine, cașul verii și mustul merelor, al perelor și-al strugurilor toamna și încă mai mult decât acestea, toate ne îndeamnă la un adevărat periplu spre a descoperi Austria cu gusturile, parfumurile și minunatele ei culori, altfel decât iarna. Ne-a intrat […]

Citiți mai departe

post-thumb

Pelion, raiul dintre cer și pământ

E bine să fim și munțomani, nu doar admiratori de mare Așa am zis după ce am pășit în această primăvară în Pelion. Am aflat despre colțul de rai așezat între cer și pământ pe un vârf de munte…pe-un mal de mare atât de aproape de linia groasă și nesfârșită a unui orizont neîntrerupt. Pelion […]

Citiți mai departe