14 aprilie 2017

Dicționar internațional pascal

Post by LaCucina

Easter  – este denumirea Paștilor în Marea Britanie. În duminica Paștilor „Iepurașul” ascunde în grădină ori prin casă ouă pe care copii trebuie să le caute. Foarte populare sunt brioșele calde cu fructe, cu o cruce desenată pe ele. Magazinele vând aceste brioșe chiar cu o săptămână înainte de sărbătoare. La Pasqua. Așa spun italienii […]

READ MORE

12 aprilie 2017

Obiceiuri în alte țări ortodoxe / Pascha – sau tradiția Paștilor

Post by LaCucina

Ortodocși ca și noi, grecii țin sărbătoarea Paștilor păstrând tradiții și obiceiuri foarte frumoase. În Joia Mare gospodinele vopsesc ouăle roșii și coc cozonacii, de fapt un fel de chek-uri, numite “tsourekia”. În Sâmbăta Mare se face Maghiritsa, o ciorbă din măruntaie de miel și o mulțime de legume și ierburi ce cresc pe tot […]

READ MORE

25 martie 2017

Taina este nu cum posteşti, ci cum ieşi din post!

Post by LaCucina

Abia am depăşit prima jumătate a Postului Mare şi gândul nostru începe să se facă punte peste celelate  trei duminici care ne mai despart de Sfânta Sărbătoare a Paştilor. Tânjim cu sufletul după Lumină şi după bucuria Învierii, care se nasc din cea mai adâncă dintre Tainele ortodoxiei. Tânjim şi după atmosfera fericită de familie […]

READ MORE

24 februarie 2017

SFATURI, TRUCURI ȘI SECRETE

Post by LaCucina

SARMALE DE POST Având în vedere că acum în februarie începe Postul Paștilor, putem prepara sarmale de post. Le putem umple cu granule de soia, dar și cu orez amestecat cu  dovlecel călit, 200g nuci măcinate și 50g stafide aurii. CĂLIREA LEGUMELOR Cele mai savuroase legume gătite (ardei grași, roșii, morcovi, țelină, dovlecel, vinete) sunt […]

READ MORE

4 februarie 2014

Dorintele de la poalele bradului…

Post by La Cucina

Ne intampina iar bucuria calda a sarbatorilor de acasa. Din mijlocul celor dragi, din pomul de Craciun, din cutiile de cadouri, din masa de Ajun, din speranta fericirii noastre eterne. Nu stiu altii cum sunt, vorba lui Creanga, dar eu cand ma gandesc la cat am framantat ani la randul coptura sfintelor sarbatori, imi tresara […]

READ MORE

20 decembrie 2013

Bait de „nu ma uita”

Post by La Cucina

De fel sunt vegetariana sau prefer sa fiu asa, pentru ca ma simt mult mai bine, mai colorata, mai verde, mai libera de constrangeri si prejudecati, de toxine si intoxicatii, de farame de energie rea … Insa gatesc cu o placere imensa orice fel de mancare, cu oricat de multa carne ar avea. Iar acum, […]

READ MORE

15 iunie 2013

Despre gustul vacantei de dincoace de dealuri

Post by La Cucina

De ceva vreme, imi astampar pofta de vacanta cu casa noastra, parinteasca si intima, de la Campulung. Respir in colturile acelei case toata bucuria de a avea viata pe care o am, de a avea placerea de a gati pentru cei dragi carti intregi de bucate, jurnale scrise si rescrise cu retete si meniuri inventate […]

READ MORE

15 decembrie 2012

Despre ravase si asteptare

Post by La Cucina

Din focul sarbatorilor am copt mereu nodul in stomac. Emotia si asteptarea de a nu pierde trenuri, intamplari si senzatii. Foamea si dorinta de a primi de la viata totul. Atunci, in miezul iernii, cand pun glob dupa glob, toata prihana anului, intr-un brad simbolic, adun ca harciogul in mintile mele de femeie, bucuria ca […]

READ MORE

Posts navigation