22 decembrie 2017

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă în familia SOS Satele Copiilor România

Post by LaCucina

Copiii care cresc în organizația SOS Satele Copiilor România au pregătit, alături de mamele sociale, prăjituri pentru sărbătorile de iarnă. În satul SOS București au fost prezenți și reprezentanții Dr. Oetker România, oferind ajutor mamelor și copiilor în realizarea deserturilor. În total, s-au preparat și decorat peste 170 de fursecuri și 50 de brioșe. Dr. […]

READ MORE

22 decembrie 2017

Gustul purității, acum în sticla specială pentru copii, Aqua Carpatica Kids

Post by LaCucina

Brandul de apă minerală naturală AQUA Carpatica lansează pe piață produsul AQUA Carpatica Kids. Noua sticlă are un design special creat pentru copii, cu un dop care curge doar atunci când bei și le permite celor mici să se hidrateze singuri. Beneficiile apei minerale naturale AQUA Carpatica Kids AQUA Carpatica minerală naturală plată este o […]

READ MORE

14 aprilie 2017

Dicționar internațional pascal

Post by LaCucina

Easter  – este denumirea Paștilor în Marea Britanie. În duminica Paștilor „Iepurașul” ascunde în grădină ori prin casă ouă pe care copii trebuie să le caute. Foarte populare sunt brioșele calde cu fructe, cu o cruce desenată pe ele. Magazinele vând aceste brioșe chiar cu o săptămână înainte de sărbătoare. La Pasqua. Așa spun italienii […]

READ MORE

12 aprilie 2017

Obiceiuri în alte țări ortodoxe / Pascha – sau tradiția Paștilor

Post by LaCucina

Ortodocși ca și noi, grecii țin sărbătoarea Paștilor păstrând tradiții și obiceiuri foarte frumoase. În Joia Mare gospodinele vopsesc ouăle roșii și coc cozonacii, de fapt un fel de chek-uri, numite “tsourekia”. În Sâmbăta Mare se face Maghiritsa, o ciorbă din măruntaie de miel și o mulțime de legume și ierburi ce cresc pe tot […]

READ MORE

25 martie 2017

Taina este nu cum posteşti, ci cum ieşi din post!

Post by LaCucina

Abia am depăşit prima jumătate a Postului Mare şi gândul nostru începe să se facă punte peste celelate  trei duminici care ne mai despart de Sfânta Sărbătoare a Paştilor. Tânjim cu sufletul după Lumină şi după bucuria Învierii, care se nasc din cea mai adâncă dintre Tainele ortodoxiei. Tânjim şi după atmosfera fericită de familie […]

READ MORE

24 februarie 2017

SFATURI, TRUCURI ȘI SECRETE

Post by LaCucina

SARMALE DE POST Având în vedere că acum în februarie începe Postul Paștilor, putem prepara sarmale de post. Le putem umple cu granule de soia, dar și cu orez amestecat cu  dovlecel călit, 200g nuci măcinate și 50g stafide aurii. CĂLIREA LEGUMELOR Cele mai savuroase legume gătite (ardei grași, roșii, morcovi, țelină, dovlecel, vinete) sunt […]

READ MORE

4 februarie 2014

Dorintele de la poalele bradului…

Post by La Cucina

Ne intampina iar bucuria calda a sarbatorilor de acasa. Din mijlocul celor dragi, din pomul de Craciun, din cutiile de cadouri, din masa de Ajun, din speranta fericirii noastre eterne. Nu stiu altii cum sunt, vorba lui Creanga, dar eu cand ma gandesc la cat am framantat ani la randul coptura sfintelor sarbatori, imi tresara […]

READ MORE

20 decembrie 2013

Bait de „nu ma uita”

Post by La Cucina

De fel sunt vegetariana sau prefer sa fiu asa, pentru ca ma simt mult mai bine, mai colorata, mai verde, mai libera de constrangeri si prejudecati, de toxine si intoxicatii, de farame de energie rea … Insa gatesc cu o placere imensa orice fel de mancare, cu oricat de multa carne ar avea. Iar acum, […]

READ MORE

Posts navigation