22 iunie 2017

Ghidul – Totul despre carnea de porc

Post by LaCucina

Carnea de porc rămâne de ani de zile o alternativă destul de apreciată la carnea de vită, existând numeroase controverse privind beneficiile nutritive dar și efectele secundare demonstrate asupra colesterolului, acidului uric etc DESPRE CALITĂȚI vs DEZAVANTAJE Conținutul de grăsimi constituie punctul central al controversei. El depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); […]

READ MORE

20 iunie 2017

Tradiții românești

Post by LaCucina

Pomana Porcului – După încheierea sacrificiului, se prepară pomana porcului din care trebuie să guste toți cei de față. În unele sate din Olt, Argeș și Brașov înainte de tăiere, porcul este stropit cu agheasmă și așezat cu capul înspre răsărit. Pentru prepararea mâncării numite pomana porcului, se ia câte o bucățică din fiecare parte […]

READ MORE

30 mai 2017

Sortimentație – din carne de  oaie, miel și berbec

Post by LaCucina

Puteți descoperi aici câteva dintre cele mai cunoscute specialități ale cărnii de oaie, miel și berbec, precum și câteva informații privind elementele de tranșare sau preparare a ovinelor. De reținut că informațiile se aplică și caprinelor. Miel (4-10 kg) este mielul sacrificat la 4-6 săptămâni, numit în gastronomie și miel de lapte. Miel îngrășat (berbecuț) […]

READ MORE

29 mai 2017

Specialități din carne de vită

Post by LaCucina

Vă propunem un ghid al cărnii de vită care să cuprindă câteva dintre cele mai cunoscute sortimente culinare, pe care le putem găsi în meniurile restaurantelor cu specific sub diverse denumiri. T-bone, unul dintre mirajele culinare americane, întânit și sub denumirea de Porterhouse. Este obținut din partea de mijloc a vrăbioarei, însoțind capătul mai subșire […]

READ MORE

29 mai 2017

Cum să frăgezim carnea

Post by LaCucina

Frăgezirea cărnii se realizează prin anumite procedee binecunoscute. Maturarea (dry-aging), un procedeu amplu, cu diverse metode termice și bio-chimice, frăgezirea mecancă și marinarea cărnii pe care o putem face oricând și noi acasă. Ce presupune maturarea? Maturarea cărnii reprezintă procedeul prin care datorită transformărilor din structura cărnii, aceasta își mărește capacitatea de hidratare și de […]

READ MORE

1 mai 2017

Trucuri Gourmet

Post by LaCucina

Bucătăriile reprezintă un caleidoscop de imagini, un asalt perpetuu asupra simțurilor noastre.  Aici, o piață aglomerată din Asia, cu aerul îmbibat de arome și culori. Dincolo, o seară de toamnă portocalie, un lounge și un pahar de digestiv amărui, cu multă gheață.  Undeva, un prânz într-un restaurant notat cu 3 stele Michelin, pentru care ai […]

READ MORE

1 mai 2017

Ierburi aromate și condimente

Post by LaCucina

Folosite încă de la începuturile bucătăritului, condimentele îmbunătățesc gustul mâncărurilor noastre. Și ne amintesc de faptul că mâncăm nu doar pentru a ne satisface foamea, ci și pentru că suntem într-o căutare continuă de gusturi noi. ANASONUL ANASONUL STELAT Frecvent folosit în bucătăria asiatică, mai ales în cea chineză sau thailandeză, anasonul stelat are formă […]

READ MORE

Posts navigation