22 iunie 2017

Apa minerală naturală carbogazoasă este benefică sănătăţii

Post by LaCucina

Există într-adevăr foarte multe vechi teorii care spun „Nu beau apă minerală naturală carbogazoasă pentru că mă îngrașă“ sau „Nu beau apă minerală naturală carbogazoasă pentru că mă balonează ori contribuie negativ la litiaza renală“. Toate aceste mituri trebuie demontate pentru că reprezintă niște exagerări. Noile studii clinice relevă contrariul acestor afirmaţii.

Spre exemplu, teoria că apa minerală naturală carbogazoasă ar putea îngrășa este falsă întrucât, dacă ne uităm la capacitatea calorică furnizată, vom vedea că aceasta este 0, întocmai ca cea oferită de orice apă plată. Reziduul sec este într‑adevăr mai mare, însă acest lucru nu influenţează câtuși de puţin energia pe care o aduce organismului uman. Dacă vorbim despre carbogazeificare în schimb, cea minerală naturală carbogazoasă nu poate avea decât beneficii întrucât are această stare, din pământ, lăsată de Dumnezeu tocmai pentru proprietăţile pe care le are.

Prin mineralele și ionii bicarbonat pe care îi are, apa minerală naturală carbogazoasă neutralizează aciditatea din intestin. Balonarea aceea despre care se tot vorbește este una aparentă și în momentul în care dioxidul de carbon se elimină natural, ionii bicarbonat diminuează valorile anumitor markeri importanţi – vorbim aici despre colesterol, trigliceride, rezistenţa la insulină sau la acidul uric. Astfel încât sindromul metabolic răspândit atât de mult în ultimul timp în rândul tinerilor, manifestat tocmai prin valori crescute ale markerilor amintiţi mai sus, este ameliorat sensibil. Vor apărea scăderi cu 5-10% din valorile iniţiale înregistrate, odată ce au fost consumaţi aproximativ 2 l de apă minerală naturală carbogazoasă.

Dacă discutăm despre litiaza renală, aici se impune o oarecare cunoaștere aprofundată – ce tip de pietre suntem susceptibili să dezvoltăm. Dacă facem uraţi în general, atunci nu întâlnim nicio primejdie în consumul acestei ape.

Prin urmare, apa minerală naturală carbogazoasă este o sursă extraordinară, binecuvântată de minerale și ioni bicarbonat care nu fac altceva decât să contribuie la sănătatea organismului uman.