21 mai 2017

Aquatique, apa regimului de frumuseţe

Post by LaCucina

 

Apa este substanţa de bază a sângelui şi a limfei, întreţine masa musculară şi pielea tinere, lubrifiază articulaţiile şi reglează temperatura corporală. Apa de bună calitate este şi principalul reprezentant al lichidelor care menţin silueta. Aşadar, chiar dacă ţinem o dietă sau nu, este întotdeauna foarte important să consumăm apă oligominerală suficientă pentru a evita deshidratarea. Dacă aportul de apă este prea mic, atunci abilitatea de a transporta nutrienţii este compromisă.

Conf. Dr. Lygia Alexandrescu, medic nutritionist

Apa este un element esenţial în păstrarea frumuseţii. Aşadar, ochii sunt mai luminoşi, mai curaţi şi strălucitori în condiţiile unei bune hidratări. La fel şi pielea unui organism bine hidratat este mai strălucitoare decât o piele îngrijită cu creme scumpe. Hidratarea cu apă cu un conţinut scăzut de minerale ajută la creşterea fluxului sanguin la nivel dermal, la o mai bună oxigenare a tenului şi la întârzierea apariţiei ridurilor.

Există foarte multe motive pentru care aportul suficient de apă cu un grad scăzut de mineralizare este foarte important, unele dintre acestea fiind scăderea ponderală şi combaterea celulitei.

Într-o primă fază, scăderea ponderală se datorează în special pierderii masive de apă, de aceea este obligatorie consumarea unei cantităţi adecvate de apă. Procesul de ardere a caloriilor necesită o rezervă suficientă de apă pentru a se desfăşura eficient; deshidratarea încetineşte şi chiar inhibă procesul de ardere a grăsimilor (lipoliza).  În acelaşi timp, arderea caloriilor creează toxine iar apa cât mai slab mineralizată joacă un rol vital în procesul de eliminare a acestora din organism. O dietă sănătoasă, de slăbire sau de menţinere, trebuie să includă şi o cantitate suficientă de fibre, însă aceste fibre ajută sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător numai în prezenţa unei cantităţi suficiente de apă.

O apă de calitate trebuie aleasă după o serie de criterii cum ar fi: originea, puritatea, compoziția și constanța acesteia în timp, precum și condițiile de îmbuteliere. Ideal este să se consume o apă minerală naturală pentru că este o apă microbiologic pură, netratată. Atunci însă când e vorba de hidratarea pe termen lung precum şi de îngrijirea locală a pielii, părului şi unghiilor, cea mai recomandată apă este Aquatique. Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplineşte criteriile de compoziţie şi puritate pentru a putea fi consumată pentru o bună hidratare pe termen lung, fiind o apă cu un grad scăzut de mineralizare (104 mg/L).

 

Cu toţii auzim tot felul de reclame care te învaţă cu ce produs să-ţi începi ziua; noi recomandăm un pahar cu apă de bună calitate pentru rehidratare şi pentru formă maximă.

 

Un proces blând de detoxifiere este binevenit în această perioadă iar hidratarea corectă este primordială în acest sens. Este bine ştiut faptul că apa constituie 50-60 % din masa noastră corporală. În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 ml de apă numai pentru procesul de respiraţie. Prin transpiraţie şi diureză se pierd totuşi cele mai însemnate cantităţi de apă, de aceea, ceea ce pierdem trebuie să şi înlocuim, altfel există riscul deshidratării. Este foarte adevărat, faptul că senzaţia de sete şi necesarul real de apă care trebuie consumat nu se sincronizează, în sensul că la momentul la care organismul transmite creierului mesajul referitor la senzaţia de sete, celulele acestuia sunt deja deshidratate. De aceea, trebuie consumată apă de bună calitate la fiecare 20 -30 de minute.