3 mai 2017

Bucătăria unuia dintre cele mai pătimașe popoare – Brazilia

Post by LaCucina

Gâtlejul ars după paharul cu batida este astâmpărat cu o porție aburindă de feijoada. Brazilienii gătesc și mănâncă cu aceeași pasiune cu care dansează pe străzile lui Rio de Janeiro în timpul Carnavalului.

Tradiții culinare

Bucătăria braziliană variază în funcție de regiune, iar această diversitate culinară reflectă influențele portughezilor, spaniolilor sau africanilor. Portughezii au adus cafeaua, dulciurile – împrumutate din bucătăria maurilor – și fructele uscate. Uleiul de palmier, ardeii și nuca de cocos, ingredientele esențiale pentru bucătăria africană, au fost asimilate și de către brazilieni. |n timp ce populația indigenă a pus la bătaie cartoful dulce, manicocul și cacaua.

Bucătării regionale

Fructele de mare sunt extrem de apreciate în Nordul țării, iar fritada de mariscos (scoici, stridii și bucăți de crab învelite în aluat și apoi prăjite) este un fel de mâncare foarte cunoscut.

|n centrul Braziliei, la fel ca și în Argentina, cel mai răspândit fel de mâncare este churrasco (friptură pe grătar), în timp ce brânza de vaci proaspătă este servită cu gem de guave.

Pe măsură ce ne apropiem de Sud, mâncarea devine mai consistentă. Tocănițe cu mai multe tipuri de carne sau piure de fasole neagră, bacon și rădăcină de manioc.

Chimarrao – ceaiul brazilian

Ceaiul pregătit din pudră de maté fără îndulcitori este servit într-un vas special și sorbit printr-un pai de metal. Licoarea este atât de apreciată încât tradițiile legate de servirea ei au devenit adevărate reguli.