18 mai 2017

Eat, Drink & Party: Luther Brasserie

Post by LaCucina

Mergem de această dată în Brașov și nu ne lăsăm abătuți din drumul descoperirilor și noilor experiențe nici de Casa Hirscher, nici de Gaura Dulce, două dintre cele mai bune cârciumi din oraș. Ci mergem puțin mai departe, în miezul lucrurilor, adică chiar în Piața Sfatului, unde a fost revitalizată de curând braseria Luther. Adecvată la fel de bine conceptului de party place sau de lounge room, Braseria răspunde afirmativ și trecătorilor gurmanzi care doresc să bifeze încă un meniu rafinat, gustos și servit prompt de fiecare dată.

DESIGN & ATMOSFERĂ
Autentică și renascentistă, artistocrată și totuși pe gustul gurmandului de rând, braseria constituie o opțiune binevenită acum pentru un casual dining în Brașov. Cu o arhitectură de inspirație dorică, fără să coboare deloc în zona de kitch, Luther Brasserie frapează curajos privirile și atenția vizitatorilor prin designul armonios al culorilor. Combinația de violet cu auriu, de mov cu galben pal, precum și jocul luminilor relevate de peretele decorat în distilerie, décor imitativ al unei orgi de catedrală, un alt manifest al curajului decorativ, reprezintă punctul forte al atmosferei existentă seară de seară în braseria Luther.

ISTORIE, TRADIȚIE ȘI REȚETĂ GERMANĂ
In 1869, în mahalele Bucurestilor, în apropierea moșiei Grant se ridica fabrica de bere Luther – una dintre primele din Romania, alături de fabrica lui Johann Kube (1806), Krebs, Oppler, Gib sau Bragadiru. Proprietarul era nimeni altul decât Erhardt Luther, care a adus cu el celebrele rețete de bere din Germania. La doar câțiva ani de la inaugurare, fabrica a primit titulatura de furnizor al Curtii Regale a României. In anul 1905, fabrica era cumpărată de frații Czell din Brasov, care aveau fabrica de bere de la Darste.

EAT, DRINK, PARTY
Cum nicio petrecere nu merită ratată, nicio degustare ocolită, nicio seara de concert live pierdută, de asemenea nici meniul braseriei nu trebuie omis, întrucât conține aperitive și gustări tres chic și foarte gustoase, iar felurile principale pot fi de la decadentul hamburger la pieptul de rață cu trufe sau creveți asiatici.

Un local care merită fără îndoială nu doar o vizită, ci o continuitate de parcurs, de la mic dejun fie și tip office, la un friendly lunch cu fetele și până la o seară specială, fie în compania romantică a jumătății dorite, fie în trendul de lounge – club sau party night pentru care Braseria este și hărăzită.

  • Date contact: Piața Sfatului 10, Brașov, România
  • Telefon: 0728158814
  • Program:

Website:https://www.facebook.com/Luther-Brasserie-Lounge-Brasov-959308177496186