28 martie 2015

Valea Prahovei – Tentatii Culinare

Post by La Cucina

Restaurant Taverna Sarbului

Drumul pana la Taverna este unul dintre cele mai frumoase drumuri ale Sinaiei. Sigur ca dincolo de aglomeratia eternă din oraselul de la poalele Bucegilor, drumul intortocheat poate parea chiar o revelatie si o bucurie.
O data ajunsi la Taverna Sarbului, care apropo este primul, deschis in 2002, foamea iti este instantaneu amplificata de mirosul de bucate traditionale, forfota oamenilor si ciocnitul de noroc al paharelor. Si daca ai bafta de obicei, poti gasi chiar si o masa la geam in salonul de nefumatori, fapt care iti confera o priveliste spectaculoasa asupra peisajului mai ales daca ajungi iarna cum am fost noi, intr-o zi de februarie, in plina zapada si spectacol alb.
Va prezentam aici cateva feluri de mancare care merita incercate, insa cu mentiunea ca la final nota de plata nu va fi deloc ieftina, in raport cu preparatele degustate.
LA aperitive ne-au incantat, mai ales ca suntem si amatori de gusturi picante, branza de vaci picanta (9,8 lei), zacusca sarbeasca (14,8 lei) si salata de vinete care este buna oriunde si niciodata nu e prea multa . La Taverna insa mi s-a parut cam scumpa (24 lei). La ciorbe, cea de fasole este destul de reusita (12,8 lei). Dupa o astfel de suita apetisanta, la felurile principale este demn intr-adevar de mentionat Biftecul turnedo la 44 lei portia de 165g, ceea ce iarasi poate parea cam scump. Si ca alternativa la segmentul carnivor, puteti opta pentru un pastrav la gratar, asa cum sade bine la munte, la un pret rezonabil de 12,8 lei.
Ca desert, traditia gurmanzilor din Taverna recomanda Clatitele in chateau care nu sunt altceva decat niste clatite senzationale, cu creme anglaise si sos de champagne. Pretul lor este de 28 lei pt un platou de 2 persoane. Dar nu e de neglijat nici placinta cu mere si dovleac (18 lei), care este de asemenea o reusita.
Una peste alta o masa la Taverna ramane o masa la Taverna. Asadar conform principiului moral, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, vom oferi creditul nostru restaurantului din Calea Codrului, recomandandu-l cu bucurie amatorilor de mancaruri satioase si traditionale.